Zorg dat je altijd contant geld in huis hebt

Zorg dat je altijd contant geld in huis hebt

Zorg dat je altijd contant geld in huis hebt

We betalen steeds minder met contant geld. Volgens Betaalvereniging Nederland is in 2022 is het totale aantal online betalingen zelfs met ruim 16% toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Toch is het handig om wel wat cash geld in huis te hebben. Bijvoorbeeld voor kleine boodschappen of de collectebus of voor als er bijvoorbeeld een pinstoring is.

Pinstoring

Neem de grote pinstoring bij ING eerder deze week. Door deze storing konden klanten urenlang niet inloggen op de website en de app van de bank en hadden ze problemen met het doen van overboekingen en iDEAL-betalingen.

Contant geld in oude sok

Experts waarschuwen dat een storing zoals bij ING in de toekomst vaker zal voorkomen en adviseren daarom om altijd contant geld in huis te hebben. Je geld onder je matras of in oude sok bewaren lijkt handig, maar brengt veel risico’s met zich bij inbraak of brand. En wat als je vergeet waar je je geld hebt verstopt?

Kluis voor contant geld

De veiligste manier om contant geld in huis te bewaren, is in een inbraakwerende kluis die aan de muur of vloer verankerd staat. Daarbij is belangrijk dat je een gecertificeerde kluis kiest. Zo weet je zeker dat een inbreker geen kans heeft om jouw kluis te openen. Nog belangrijker: alleen dan dekt je verzekering na diefstal de waarde van je geld dat in de kluis opgeborgen ligt.
Zorg wel dat je de juiste kluis kiest bij het bedrag je wilt bewaren. Lees hierover meer in onze uitgebreide blog Welke kluis is de juiste voor mij.

Niet-gecertificeerde kluis

Er zijn ook veel kluizen op de markt die niet gecertificeerd zijn. Soms merk je dit vrij duidelijk op omdat de kluis heel licht is, de deur en de wanden dun zijn en het slot eenvoudig. Je krijgt zo’n kluisje heel eenvoudig open, niet zo veilig dus.

Onlangs testte het Kassa-programma TestCase een aantal kluizen en legden ze duidelijk uit wat de toegevoegde waarde van een gecertificeerde kluis is.

Bekijk al onze kluizen in onze showroom

We kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt om een keuze te maken en graag eerst een kluis wilt zien voordat je hem koopt. Kom langs in onze ruime kluizenshowroom en laat je adviseren door onze kluizenspecialisten!

Afspraak maken