Kluis verankeren

Kluis verankeren

Als je een kluis wilt kopen, is het handig meteen te bedenken waar u je kluis wilt neerzetten. De meeste kluizen zijn namelijk zwaar in gewicht en kun je dus niet zelf optillen en verplaatsen. Wij helpen je daar graag bij!

Kluis verankeren

Als je een kluis wilt kopen, is het handig meteen te bedenken waar je je kluis wilt neerzetten. De meeste kluizen zijn namelijk zwaar in gewicht en kun je dus niet zelf optillen en verplaatsen. En stel dat je de kluis boven wilt neerzetten, dan vormt de trap vaak een uitdaging. Wij nemen je graag alle zorg uit handen! Onze bezorgprofessionals zetten je kluis op de gewenste plaats, én verankeren hem ook vakkundig aan de muur of vloer.

Kluis verankeren aan muur of wand

Het is belangrijk dat je je kluis altijd laat verankeren aan de muur of wand en dat je dat laat doen door een gecertificeerde kluisverankeraar. Uit de praktijk blijkt namelijk dat kluizen niet altijd op de juiste manier worden vastgezet, waardoor een inbreker je kluis met inhoud en al zou kunnen meenemen. Daarnaast eisen verzekeraars dat kluizen onder 1.000 kg verankerd worden.

Kluis verankering met certificaat

Een kluis verankeren is specialistisch werk. Wij maken daarom gebruik van ervaren, gecertificeerde kluisverankeraars. Deze getrainde specialisten beoordelen de kwaliteit van jouw vloer of wand en adviseren je welke manier van verankeren het beste past in jouw situatie. Soms is verankering namelijk niet zo eenvoudig, bijvoorbeeld als je een houten vloer of vloerverwarming hebt. Onze professionals weten altijd een manier om je kluis goed te bevestigen.

Goede plek voor jouw kluis of brandkast

Een kluis plaats je het beste op een plek waar je gemakkelijk je spullen in en uit de kluis kunt halen. Heb je een plek op het oog? Controleer dan ook of de kluisdeur volledig open kan. Draait de deur niet volledig open, dan kun je mogelijk niet de volledige inhoud van de kluis benutten.

Daarnaast is het verstandig om de kluis uit het zicht te plaatsen zodat je je geld of kostbaarheden onopvallend kunt opbergen of uit de kluis kunt halen. Ten slotte is een goede ondergrond van belang zodat je je kluis goed kunt laten verankeren.

Waar plaats je het beste je kluis?

  • Op een plek waar je goed bij kunt.
  • Op een onopvallende plaats in huis.
  • Op een goede, stevige ondergrond.

Kluis verankeren op een verdieping of in een kelder

Wil je je kluis boven of juist in de kelder neerzetten? Dan willen we graag eerst weten hoe de situatie bij jou thuis is en stellen we je een aantal vragen:

  • Heb je een rechte trap of een draaitrap? Welke bekleding zit er op de trap?
  • Of als je in een appartement woont, heeft je complex een lift?

In dat geval vragen we je om een checklist in te vullen zodat we goed voorbereid je kluis komen plaatsen.

Kluis openen of afvoeren

Wil je je kluis openen of juist je kluis afvoeren? Ook dan helpen we graag.