Inbraakwerende kluiskast

Met een inbraak- en brandwerende kluiskast weet je zeker dat je belangrijke documenten zoals contracten en personeelsdossiers veilig opgeborgen zijn tegen brand en diefstal. Deze ruime kluiskasten richt je handig in met hangmappenhouders, afsluitbare vakken en extra legborden.

Inbraak- en brandwerende kluiskast met certificaat

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je belangrijke dossiers goed beschermd zijn tegen diefstal en brand. Het is daarom belangrijk dat je een gecertificeerde kluiskast met certificaat kiest.
Een gecertificeerde kluiskast biedt weerstand tegen aanvallen van buitenaf zoals inbraak en beschermt de inhoud gedurende een bepaalde tijd tijdens een brand.

Inbraakwerende bescherming

Inbraakwerende kluizen worden ingedeeld naar indicatie waardeberging, oftewel het bedrag dat de verzekeraar uitkeert na diefstal. Hoe meer je aan contant geld of waarde opbergt in de kluiskast, hoe inbraakwerender de kluis moet zijn. Wij raden je aan om altijd contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij als je specifieke kostbaarheden met hoge waarde of veel contant geld wilt opbergen.

In onze inbraakwerende kluiskasten van Salvus Arezzo en SISTEC TSF kun je tot € 10.000,- aan contant geld opbergen. Bewaar je kostbaarheden in de kast? Dan kun je tot € 20.000,- aan waarde erin kwijt. Tegelijkertijd ben je bij deze kasten verzekerd van gecertificeerde brandwerende bescherming.

Kluiskast met dubbele bescherming

Je wilt natuurlijk je belangrijke dossiers en kostbaarheden ook goed beschermen tegen brand. Daarom zijn al onze kluiskasten getest op inbraak- én brandwerendheid.

Onafhankelijke testinstituten voeren verschillende test uit op kluiskasten om de brandveiligheid te meten. De kasten worden dan gedurende 30, 60, 90 of 120 minuten blootgesteld aan een temperatuur tussen de 850°C en 1100°C. Tijdens de brand blijft de temperatuur in de kast lager dan de omgevingstemperatuur zodat de papieren documenten niet ontvlammen.

Inbraakwerende kluiskasten met dubbele bescherming

  • SISTEC TSF brand- en inbraakwerende kluiskast
  • Salvus Arezzo brand- en inbraakwerende kluiskast

Wil je digitale media zoals harde schijven of usb-sticks beschermen tegen brand? Kijk dan bij onze ruime datasafes of compacte brandwerende documentenboxen.

Kluiskast handig inrichten

De inbraakwerende kluiskasten kun je handig inrichten met uittrekbare hangmappenframes, extra legborden op bijvoorbeeld een afsluitbaar binnenvak.

Heb je een kast gekozen in onze webshop? Je ziet dan bij Opties staan de onderdelen voor je kast staan die je kunt mee bestellen. Vanzelfsprekend monteren wij de hangmappenframes, legborden of binnenvak.

Inbraakwerende kast met sleutelslot of elektronisch slot

Bij de meeste kluiskasten kun je kiezen tussen een sleutelslot en een elektronisch codeslot. Een sleutelslot is degelijk en valt niet te manipuleren. Je moet alleen wel de sleutel op een veilige plek bewaren. Hebben meerdere mensen toegang tot de archiefkast? Kies dan voor een elektronisch slot zodat je alle gebruikers een eigen toegangscode kunt geven.

Wil je meer informatie over onze kluizen of persoonlijk advies?
Neem contact op

Bekijk ook deze categorieën:
Brandwerende archiefkast, Gecertificeerde kluis, Datakluis, Privékluis, Documentenkluis