Documentenkluis

Wil je je belangrijke papieren documenten zoals je paspoort, diploma’s, trouwalbum, belangrijke contracten, personeelsdossiers, etc. veilig opbergen tegen brand? Of digitale media zoals een harde schijf, usb-stick of het geheugenkaartje van je camera? Kies dan een brandwerende documentenkluis. 
Neem contact op

Brandveilige documentenkluis met certificaat

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je kostbare spullen goed beschermd worden tegen brand. Het is daarom belangrijk dat je een brandwerende documentenkluis met certificaat kiest. Onafhankelijke testinstituten voeren verschillende test uit op documentenkluizen om de brandveiligheid te meten. Documentenkluizen worden dan gedurende 30, 60, 90 of 120 minuten blootgesteld aan een temperatuur tussen de 850°C en 1100°C. 

Een brandveilige documentenkluis is speciaal gebouwd om de inhoud gedurende een bepaalde tijd te beschermen tegen de gevolgen van brand. De opbouw van de kluiswand is daarbij cruciaal. Deze moet tijdens een brand niet alleen de hitte weerstaan, maar ook vocht en roetdeeltjes tegenhouden om de inhoud van de kluis te kunnen beschermen.

Documentenkluis voor papier en digitale data

Brandwerende documentenkluizen worden onderverdeeld in kluizen die bescherming bieden voor papier en data. Data op digitale datadragers raken namelijk al beschadigd bij een temperatuur van 52˚ C, terwijl papier past bij 177˚ C ontvlamt.

Documentenkluis voor papieren documenten

  • Salvus Torino (60 minuten)
  • Salvus Bologna (60 minuten)
  • Chubbsafes Executive (60 minuten)
  • Chubbsafes DuoGuard G1 (60 minuten)
  • Chubbsafes DuoGuard G2 (90 minuten)

Documentenkluizen voor data

  • Master Lock brandwerende documentenkluizen (60 minuten)
  • Datakluizen, als je documentensafes zoekt voor zakelijk gebruik.  

Wil je meer informatie over onze documentenkluizen of persoonlijk advies?

Neem contact op

 

Brandwerende documenten kluis met bescherming tegen inbraak

In onze webshop vind je brandwerende documentenkluizen die ook gecertificeerde bescherming bieden tegen inbraak.

  • Salvus Bologna
  • Chubbsafes DuoGuard G1
  • Chubbsafes DuoGuard G2

Kluis met sleutelslot of elektronisch slot

Bij de meeste kluizen kun je kiezen tussen een sleutelslot en een elektronisch codeslot. Een sleutelslot is degelijk en valt niet te manipuleren. Je moet alleen wel de sleutel op een veilige plek bewaren. Hebben meerdere mensen toegang tot de kluis? Kies dan voor een elektronisch slot zodat je alle gebruikers een eigen toegangscode kunt geven.

Bekijk ook deze categorieën:
Brandwerende box, Brandwerende archiefkast, Brandwerende ladekast, Datakluis