Datakluis of datasafe kopen?

In de afgelopen jaren is het gebruik van cloudopslag flink toegenomen. Maar heb je ook alle offline data veilig opgeborgen? Harde schijven, USB-sticks, dvd’s, tapes of andere datadragers zijn erg kwetsbaar. Bescherm je kostbare gegevens daarom in een speciaal ontwikkelde datakluis.

In onze webshop vind je diverse datakluizen van de merken Sistec en Chubbsafes. Meer weten?
Neem contact op

Datakluis voor veilige data opslag

Voor een veilige data opslag is het belangrijk dat de temperatuur niet boven de kritieke 52°C komt. Bij hogere temperaturen zullen de gegevens op de datadragers verloren gaan. Een datakluis, of datasafe, is speciaal ontwikkeld om de magneetdragers te beschermen tegen warme temperaturen. De kluizen zijn uitgevoerd met een speciale kluiswand die beschermt tegen de gevolgen van brand.

Gecertificeerde datakluis

Met een gecertificeerde datakluis hoef je je geen zorgen te maken, je kunt altijd rekenen op dekking van de verzekeraar. In onze webshop vind je datakluizen die zijn getest en gecertificeerd door het Europese testinstituut ECB-S (European Certification Boards-Security).

De mate van brandwerendheid kan per kluis verschillend zijn, namelijk 30, 60, 90 of 120 minuten. Onze datakluizen beschikken over de zwaarste normering; je kostbaarheden blijven tot wel 120 minuten beschermd tegen de gevolgen van brand.

Naast brandwerende datakluizen, vind je in onze webshop ook de inbraak- en brandwerende Sistec Datasafe SE. Hiermee bied je niet alleen bescherming tegen brand, maar maak je het inbrekers ook moeilijk.

Kluis advies

Zoek je een datakluis, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Kom langs in ons kluis-adviescentrum en laat je adviseren door een van onze kluizenspecialisten!
Afspraak maken