Kluis met afstortlade

Speciaal voor de retail en horeca zijn er kluizen met een beveiligde afstortlade. 

Afstortkluis met certificaat

Kassakluisjes of lichte afstortkluisjes zijn meestal niet geschikt om geld voor langere tijd in op te slaan. Zodra de dag voorbij is of het kluisje vol raakt met contant geld, stort je het geld daarom af in een zwaardere geldkluis met een betere bescherming tegen diefstal.

Deze kluizen zijn gecertificeerd door een door ECB-S geaccrediteerde certificeringsinstantie. Zo weet je zeker dat jouw kluis onder gecontroleerde omstandigheden is geproduceerd en de inhoud van je kluis bij diefstal wordt gedekt door de verzekeraar.

In onze webshop hebben we gecertificeerde afstortkluizen waarin je tot € 10.000,- of tot € 25.000,- kunt bewaren. Je kiest het te bewaren bedrag bij de filter 'Waardeberging geld/kostbaarheden'. 

Onze tip: Salvus Tivoli 1S gecertificeerde kluis met afstortlade, tot € 10.000,- veilig opbergen

Interne fraude voorkomen met afstortkluis

Om interne fraude te voorkomen kies je voor een gecertificeerde afstortkluis met elektronisch slot.
Een medewerker kan wel het geld afstorten via de beveiligde afstortlade, maar heeft geen toegang tot de inhoud van de kluis. Met het elektronische codeslot op de deur kun je de toegang tot de kluis beter beheren. En als er dan toch sprake is van diefstal en je hebt vermoeden dat het om interne fraude gaat, kun je via de audit trail terugzien wie wanneer de kluisdeur geopend heeft.

Voordelen van elektronisch codeslot:

  • Openingsvertraging: je stelt een wachttijd in voordat het slot geopend kan worden. Dit maakt het voor indringers moeilijker en tijdrovender om bij de inhoud van kluis te komen.
  • Stil alarm: als je je kluis onder dwang moet openen, kun je met een ‘code onder dwang’ direct de alarmcentrale alarmeren, zonder dat de overvaller dit opmerkt. (Je moet dan uiteraard wel zijn aangesloten bij een alarmcentrale)
  • 4-ogen principe: het slot gaat pas open nadat twee gebruikers hun code hebben ingevoerd.
  • Het uitlezen van gebeurtenissen: je ziet dan op welke dag en tijdstip een gebruiker het slot geopend of afgesloten heeft.

Kassalades opbergen in gecertificeerde kluis

Wil je aan het eind van de dag de kassalades veilig opbergen? Dan heb je een inbraakwerende kluis nodig die groot genoeg is om kassakluizen in op te bergen.
Onze tip: SISTEC MT+ 6W extra brede kluis

Wil je meer informatie over onze afstortkluizen of persoonlijk advies?
Neem contact op

Bekijk ook deze categorieën:
Afstortkluis met kantelklep, Afstortkluis met gleuf, Kassakluis