Brandwerende archiefkast

Met een brandwerende archiefkast weet je zeker dat je belangrijke documenten zoals contracten en personeelsdossiers veilig opgeborgen zijn tegen brand. Deze ruime archiefkasten richt je handig in met hangmappenhouders, afsluitbare vakken en extra legborden. Je kunt bij ons kiezen uit lichtgrijze of antracietkleurige archiefkasten. Meer weten?

Neem contact op

Brandveilige archiefkast met certificaat

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je belangrijke dossiers goed beschermd zijn tegen brand. Het is daarom belangrijk dat je een brandwerende archiefkast met certificaat kiest. In een brandveilige archiefkast wordt de inhoud tijdens een brand gedurende een bepaalde tijd beschermd tegen de gevolgen van brand.

Onafhankelijke testinstituten voeren verschillende test uit op documentenkluizen om de brandveiligheid te meten. De kasten worden dan gedurende 30, 60, 90 of 120 minuten blootgesteld aan een temperatuur tussen de 850°C en 1100°C. Tijdens de brand blijft de temperatuur in de kast lager dan de omgevingstemperatuur zodat de papieren documenten niet ontvlammen.

Gecertificeerde brandwerende kasten:

  • SISTEC TSF brand- en inbraakwerende kluiskast (30 minuten)
  • Salvus Arezzo brand- en inbraakwerende kluiskast (60 minuten)

Deze archiefkasten bieden niet alleen bescherming tegen brand, maar ook tegen inbraak!
Wil je digitale media zoals harde schijven of usb-sticks beschermen tegen brand? Kijk dan bij onze ruime datasafes of compacte brandwerende boxen.

Archiefkasten met brandwerende eigenschappen

In onze webshop bieden we ook archiefkasten met lichte brandwerende bescherming. Deze kasten staan aangeduid met “DIN 4102”. In de kluiswand zitten brandvertragende materialen verwerkt waardoor brand minder snel vat krijgt op de inhoud van de kast. Archiefkasten met DIN 4102 zijn niet getest en bieden dus geen echte brandveiligheid voor belangrijke documenten.

Archiefkasten met brandwerende bescherming (niet getest)

Archiefkast handig inrichten

De brandwerende archiefkasten kun je handig inrichten met uittrekbare hangmappenframes, extra legborden op bijvoorbeeld een afsluitbaar binnenvak.
Heb je een archiefkast gekozen in onze webshop? Je ziet dan bij Opties de onderdelen voor je kast staan die je kunt mee bestellen. Vanzelfsprekend monteren wij de hangmappenframes, legborden of binnenvak in jouw kast.

Brandwerende kast met sleutelslot of elektronisch slot

Bij de meeste kasten kun je kiezen tussen een sleutelslot en een elektronisch codeslot. Een sleutelslot is degelijk en valt niet te manipuleren. Je moet alleen wel de sleutel op een veilige plek bewaren. Hebben meerdere mensen toegang tot de archiefkast? Kies dan voor een elektronisch slot zodat je alle gebruikers een eigen toegangscode kunt geven.

Wil je meer informatie over onze kasten of persoonlijk advies?
Neem contact op

Bekijk ook deze categorieën:
Brandwerende ladekast, Datakluis, Documentenkluis, Brandwerende box