Afstortkluis

Afstortkluis

Een afstortkluis is onmisbaar in de retail en horeca. We pinnen dan wel steeds meer maar er komt ook nog altijd veel contant geld binnen. Dat cashgeld wil je natuurlijk snel en veilig opbergen. Ook voor het voorkomen van interne fraude.

Afstortkluis kiezen

In onze webshop vind je verschillende soorten afstortkluizen. Van kleine afroomboxen (kassakluisjes) voor het snel afromen van kassageld tot gecertificeerde afstortkluizen waarin de dagopbrengst veilig opgeborgen kan worden.

Welke afstortkluis voor jou het meest geschikt is hangt af van waar je de kluis gaat gebruiken en hoeveel geld je erin gaat afstorten.

Zoek je een kluisje voor bij de kassa of toonbank? Dan volstaat een kassakluis of kleine afstortkluis met gleuf of klep. Heb je een kluis nodig voor in het kantoor waarin je de dagopbrengst kunt afstorten? Kies dan een zwaardere, gecertificeerde afstortkluis met beveiligde afstortlade.

Interne fraude voorkomen met afstortkluis

In het bedrijfsleven is er steeds vaker sprake van interne fraude. Zo leiden de horeca- en retailsector jaarlijks ruim 200 miljoen euro schade door interne fraude, aldus het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, het CCV.

Een van de maatregelen die je hiervoor kan treffen, is de dagopbrengst bewaren in een gecertificeerde afstortkluis met lade en elektronisch slot.

Een medewerker kan wel het geld afstorten via de beveiligde afstortlade, maar heeft geen toegang tot de inhoud van de kluis. Als je kiest voor een elektronisch slot op de deur kun je de toegang tot de kluis nog beter beheren. En als er dan toch sprake is van diefstal en je hebt vermoeden dat het om interne fraude gaat, kun je via de audit trail terugzien wie wanneer de kluisdeur geopend heeft.

Tip van Jos: Salvus Tivoli gecertificeerde afstortkluis met lade

Wil je meer informatie over onze afstortkluizen of persoonlijk advies?
Neem contact op