Laad je accu's veilig op in een accukluis

Laad je accu's veilig op in een accukluis

Lithium-ion accukluis

In de brandwerende lithium-ion accukluizen van Batteryguard laad je je accu’s en batterijen veilig op. Deze kasten zijn namelijk ontwikkeld om een accubrand al in de kast te blussen. Raakt een van de accu’s oververhit, dan treedt het automatische blussysteem in de kluis in werking en wordt deze accu met speciaal blusschuim afgekoeld. En wordt verdere schade voorkomen!

Wil jij ook je accu's veilig opladen?

Neem contact met ons op

Risico's van lithium-ion accu's

Steeds meer mensen maken gebruik van apparaten en voertuigen die werken op lithium-ion batterijen. Denk aan de accu van een e-bike of gereedschapsaccu’s.

Aan het gebruik van lithium-ion energiedragers zijn echter grote risico’s verbonden. Deze accu’s hebben een extreem hoge energiedichtheid waardoor ze veel energie kunnen dragen en apparatuur lange tijd van energie kunnen voorzien. Maar door een beschadiging of productiefout kan er een kettingreactie ontstaan waarbij de batterij in brand vliegt en in het ergste geval zelfs kan exploderen.

Veilig opslaan en opladen in lithium-ion accukluis

Berg daarom je accu’s en batterijen op in de Batteryguard brandwerende lithium-ion accukluis. Deze accukluis heeft een automatisch blussysteem dat in werking treedt als een van de accu’s oververhit raakt. Het speciale blusschuim zorgt ervoor dat de accu afkoelt en niet kan ontbranden of uiteindelijk kan ontploffen.

Daarnaast heeft de Batteryguard accukast een solide brandwerende constructie. Als basis is namelijk een EN 15659 LFS60P gecertificeerde kast met brandwerende eigenschappen gebruikt. In deze kast kun je dus je accu's veilig opslaan en tegelijkertijd opladen.

Werking automatisch blussysteem in accukast

Als een accu oververhit raakt, treedt het automatisch blussysteem in werking en wordt die ene accu afgekoeld met een schuimlaag van het Berki-cold blusmiddel. Dit blusschuim is EN 1568 gecertificeerd en zorgt ervoor dat de oververhitte accu langdurig wordt gekoeld en niet verder ontbrandt.

Soorten lithium-ion accukluizen

Heb je maar enkele accu's om op te bergen? Kies dan een van onze compacte accukluizen waarin je 8 tot 10 accu’s kunt opbergen en opladen. Dit model bevat geen blussysteem, maar wel een geïntegreerd waarschuwingssysteem dat alarm slaat zodra er brand uitbreekt. Bovendien is deze accukast gebouwd volgens de Europese brandwerende norm EN 15659 LFS60P.

Daarnaast vind je ruime accukasten in ons assortiment die ruimte bieden voor het veilig opladen en opslaan van 16 tot 20 accu’s. Bij deze accukluizen kun je kiezen voor een automatisch blussysteem en automatisch sluitende deuren.

Regelgeving voor opslag lithium-ion accu’s

Voor de opslag van accu’s is Europese norm op het gebied van brandveiligheid in de maak. Ook in Nederland wordt gewerkt aan een nieuwe norm binnen de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen, de PGS-37. Verwachting is dat die nieuwe norm in 2023 klaar is. Tot die tijd valt op de opslag van accu’s onder de EN 14470-1 norm, de norm voor de opslag van gevaarlijke stoffen.


De Batteryguard L en XL accukasten voldoen aan EN 14470-1, maar belangrijker nog is dat de Batteryguard kluizen ook nog eens bescherming tegen brand die buiten de kluis ontstaat. De kluizen zijn namelijk gebaseerd op EN 15659 LFS60P gecertificeerde modellen met brandwerende eigenschappen.

Bezoek onze showroom

Kom langs in onze showroom om te zien hoe een lithium-ion kluis met automatisch beurssysteem precies werkt. We vertellen je ook graag alle ins en outs over de lithium-ion accukasten en beantwoorden al je vragen.

Afspraak maken