Chemicaliënkast

0 Product(en)

In vrijwel elke werkplaats zijn gevaarlijke stoffen aanwezig. Denk aan gasflessen (voor lasapparaten), brandstoffen, smeer- en schoonmaakmiddelen. Het is dan belangrijk om deze materialen in een gecertificeerde, brandwerende veiligheidskast op te bergen.

Sorteren op: Laagste prijs

Chemicaliënkast

De chemicaliënkasten van Filex bieden gecertificeerde brandwerendheid volgens EN 14470-1 type en voldoen bovendien aan de PGS-15 richtlijn (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen). Je kunt er dus veilig al je gevaarlijke stoffen in opbergen. In geval van brand sluiten de kastdeuren en de luchttoevoer- en afvoerkanalen automatisch. De vloeistofdichte bodembak vangt eventuele lekkende agressieve vloeistoffen op.

Chemicaliënkasten zijn NIET geschikt voor het opslaan en opladen van lithium-accu’s. Daarvoor kies je de Salvus lithium-ion accukast. Deze accukast is voorzien van een automatisch blussysteem, waardoor een eventuele brand al in de kast zelf wordt geblust. Zonder verdere schade aan te richten.

Meer weten over onze veiligheidskasten en de opslag van gevaarlijke stoffen? Neem contact op met onze kluizenspecialisten, zij helpen u graag!
Neem contact op